Advertisemen
Hozzávalók:- 25 dkg. durum liszt
- 25 dkg. fruktóz
- 2,5 dl. olaj
- 40 dkg. reszelt cékla
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 15-20 dkg különféle mag (lenmag szezámmag, dió, mandula, napraforgó stb.)
- 3 db. tojás
- ízlés szerint diétás lekvár
A tójás sárgáját a fruktozzal fahéjjal jól elkeverjük, majd az olajjal, utána a céklával, majd a magokkal, legvégül a szódabikarbónás durum lisztel jól elkeverjük.
Kivajazott lisztes tepsibe öntjük a masszát, hideg sütőbe tesszük lefóliázva 190 fokon 40 percig sütjük.
A tojás fehérjét kevés édesítőszerrel, ízlés szerint lekvárral kemény habot verünk, majd a kész tésztára kenjük, alacsony hőfokon rásütjük.
Advertisemen