Advertisemen
Sok fogyókúrázó ismerősöm kérésére leírom hogy készítem ezt a valóban nagyon finom diétás süteményt. Összesen annyi finomított cukor van benne amennyi az egy csomag vanillincukorban van, ami a mazsolában van az ugye gyümölcscukor.Hozzávalók:
25 dkg. túró
10 dkg. zabpehely
5 db. tojás
2 dl. tej
1 vaníliás cukor
10 dkg. mazsola
Tetszés szerint xilit és bármilyen folyékony édesítőszer.
A zabot kicsit megdarálom, és beáztatom a tejbe, folyékony édesítőszerrel tetszés szerint édesítem. Ezzel váltjuk ki a grízt ami az eredeti császármorzsában van.
Utána a tojásokat szétválasztom a fehérjére és a sárgájára, külön-külön habbá verem őket, a sárgájába beleteszem a vanillincukrot. Amikor kész akkor a mazsola és a tojásfehérje habot leszámítva mindent beleteszek a mixerbe és összekeverem. A mazsolát és a tojásfehérje habot csak a végén rakom bele, ezeket csak fakanállal dolgozom bele.
Egy tepsit kivajazok 150-160 fokon kisütöm, egyszer kb. 30 perc után összekeverem a sütőben hogy apró darabokra essen szét.
Ha elkészült vizesítjük lekvárral (természetesen cukor nélkülivel) de magában is nagyon finom!
Jó étvágyat!
Advertisemen