Blogarchívum

Üzemeltető: Blogger.

Rendszeres olvasók

Diétás császárrmorzsa

Advertisemen
Sok fogyókúrázó ismerősöm kérésére leírom hogy készítem ezt a valóban nagyon finom diétás süteményt. Összesen annyi finomított cukor van benne amennyi az egy csomag vanillincukorban van, ami a mazsolában van az ugye gyümölcscukor.

Hozzávalók:

25 dkg. túró
10 dkg. zabpehely
5 db. tojás
2 dl. tej
1 vaníliás cukor
10 dkg. mazsola
Tetszés szerint xilit és bármilyen folyékony édesítőszer.



A zabot kicsit megdarálom, és beáztatom a tejbe, folyékony édesítőszerrel tetszés szerint édesítem. Ezzel váltjuk ki a grízt ami az eredeti császármorzsában van.


Utána a tojásokat szétválasztom a fehérjére és a sárgájára, külön-külön habbá verem őket, a sárgájába beleteszem a vanillincukrot. Amikor kész akkor a mazsola és a tojásfehérje habot leszámítva mindent beleteszek a mixerbe és összekeverem. A mazsolát és a tojásfehérje habot csak a végén rakom bele, ezeket csak fakanállal dolgozom bele.


Egy tepsit kivajazok 150-160 fokon kisütöm, egyszer kb. 30 perc után összekeverem a sütőben hogy apró darabokra essen szét.


Ha elkészült vizesítjük lekvárral (természetesen cukor nélkülivel) de magában is nagyon finom!

Jó étvágyat!


Advertisemen

Disclaimer: Gambar, artikel ataupun video yang ada di web ini terkadang berasal dari berbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika ada masalah terkait hal ini, Anda dapat menghubungi kami disini.
Related Posts
Disqus Comments
© Copyright 2017 Diétás Receptek fogyókúrázóknak - All Rights Reserved - Created By BLAGIOKE Diberdayakan oleh Blogger